Feestweek van de Oecumene 9 juni – 16 juni 2019

De Feestweek van de Oecumene van 2019 heeft als thema: De Kunst is ….Horen, zien en delen.

Er is een mooi palet aan activiteiten voor hoorders, zieners en doeners.

De programmaboekjes zijn vanaf de twee de week van mei in alle kerken te verkrijgen of te downloaden via onderstaande link.

boekje 2019 programma

De foto is van een kunstwerk van de groep KINK (Kunst in de Kerk). Op dinsdagavond maken we kennis met hun overige werk.

Op donderdag steken we de handen uit de mouwen en helpen we op de Joodse Begraafplaats met tuinwerk, schoonmaakwerk en onderhoud van de graven.

Zie verder het boekje of de poster.

poster oecumeneweek 2019b

Beelden van vorig jaar:

Oecumeneweek2018 flyer

Hier vindt u foto’s van de Feestweek van de Oecumene 2018.

Een initiatief van de Alkmaarse Raad van Kerken.

logo oecumene ARK

Eerste activiteit van de Feestweek van de Oecumene. Bezoek aan de synagoge. Mooie groep mensen en erg goede uitleg van alles. Dat was zeker een goed begin!

Bezoek concert Lutherse Kerk:

Zingen in de Remonstrantse Kerk:

Spel en dans in de Mare:

Lezing Jurjen Vis over katholieke en doopsgezinde martelaren in Alkmaar in de 16e eeuw,

inclusief het Doopsgezinde martelarenboek.

tekst lezing JurjenVis: ARK- 24-5-18

Alkmaar Freedom House : elke middag van maandag tot en met vrijdag van 14.00 – 16.00 uur Nederlandse taal oefenen met nieuwe Nederlanders met en zonder status inclusief een half uur Nederlandse liedjes zingen op deze bijzondere middag:

Op vrijdag een Taizé viering in de Oud-Katholieke kerk:

dav

sdr

Op zaterdag bezochten we een van de moskeeën in Alkmaar met een hartelijke ontvangst:

De slotviering in de Grote Kerk:

dig

sdr