Gedenken van overledenen

Steunpunt Verlies en Rouw, onderdeel van Stichting De Zwaan, organiseert zaterdag 11 februari een gedenkmiddag voor iedereen die een dierbare verloren heeft.
Wanneer je een dierbare hebt verloren kan het fijn zijn als er één of meerdere momenten in het jaar zijn dat je iemand kunt gedenken. Want het missen van een gestorven dierbare blijft, ook al is het soms al lang geleden. De scherpe randjes van het verdriet gaan er misschien af maar het missen kan lang gevoeld worden. We noemen dat ook wel de ‘achterkant van liefde’.

In de lange koude winter en zo vlak voor valentijnsdag waarin de reclames gaan over liefde en vreugde, kan het gemis extra voelbaar zijn. Het kan dan fijn zijn om in een passende omgeving uw dierbare te gedenken.

Deze gedenkmiddag zal plaatsvinden in De Blije Mare, Kajakstraat 60, 1826 VN Alkmaar.
Tijdens deze middag kunt u een lichtje branden voor iemand die u mist, de naam (namen) laten voorlezen en een (ingelijste) foto op de gedenktafel plaatsen.

Programma
De inloop is vanaf 15.00 uur; het programma begint om 15.30 uur duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u van harte welkom om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Muzikale medewerking is er van Liesbeth Brinkman (zang), Doroté Crijns (piano) en Gregor Overtoom (viool).
Uiteraard kunt u familie of vrienden meenemen.
In verband met de organisatie vragen we u om u voor deze middag aan te melden op steunpunt@dezwaan-alkmaar.nl of via het opgaveformulier.
Info: Marja Ligterink: 06 30 08 86 10 en/of Eva Snieder: 06 11 44 56 37

Meer informatie
Op de website van Stichting de Zwaan kunt u meer lezen over het programma van het Steunpunt en over de gedenkmiddag van 11 februari: www.dezwaan-alkmaar.nl/verlies-en-rouw

Taizé-viering in de Open Hof

Het thema van de viering is Ubi Caritas: Daar waar liefde heerst, daar is God.

Een Taizé-viering is een dienst met verstilling, inkeer en zingend bidden met liederen uit Taizé.

De Taizé-liederen zijn in feite gezongen gebeden met korte teksten, die een aantal keren herhaald worden. De zang wordt muzikaal ondersteund door een koor onder leiding van Bert Rootmensen.

U bent van harte welkom vanaf 18.45 uur.

Wilt u meer informatie? Stuurt u dan een mail naar taizeinalkmaar@gmail.com of

ga naar www.deopenhof-alkmaar.nl

Agenda

Toneel: “Ontmoeting met gevolgen”

Een toneelstuk over twee vrouwen die via familie aan elkaar verbonden zijn.
Wie kan zeggen waar onze wegen samenkomen? Alleen de tijd.

Vaak bepalen “toevallige ontmoetingen” het leven.

Verder informatie is te vinden onder deze link: flyer 2023-02-18 ontmoeting met gevolgen

Agenda

Voorjaarslezing Stevo Akkerman: Wat is dan goed?

(On)geduld in Tijden van Verontrusting

De eerste voorjaarslezing over de actuele spanningsvelden van onze tijd. We worden geconfronteerd met vele crisissen die niemand onberoerd laten. Klimaatcrisis, oorlog in Europa, stikstofcrisis, ongekende inflatie. Wat is er misgegaan, zijn er oplossingen, en vooral: hoe blijven we met elkaar in gesprek?

Stevo Akkerman (schrijver, columnist en redacteur bij dagblad Trouw) Akkerman pretendeert geen pasklaar antwoord op deze vraag te hebben. Het goede is niet iets dat ergens verstopt ligt en gevonden moet worden. Je moet vooral ontdekken wat de goede vragen zijn.

De lezing wordt afgesloten met een lichte lunch.

Kosten:     € 10,- per lezing (incl. koffie, thee, lunch of drankje/hapje)
Opgave:    remonstrantseschuilkerk@gmail.com of 072 511 0868

Meer informatie over de voorjaarsserie is te vinden onder Voorjaarsserie 2023 folder def. versie 5 A4

Voorjaarslezing Welmoed Vlieger: Innerlijkheid en Politiek

(On)geduld in Tijden van Verontrusting

De tweede voorjaarslezing over de actuele spanningsvelden van onze tijd. We worden geconfronteerd met vele crisissen die niemand onberoerd laten. Klimaatcrisis, oorlog in Europa, stikstofcrisis, ongekende inflatie. Wat is er misgegaan, zijn er oplossingen, en vooral: hoe blijven we met elkaar in gesprek?

Welmoed Vlieger (filosoof  en oud-columnist bij Trouw; Hoofd beleid Groep Omtzigt)
Hoe verbindt innerlijk leven zich met de ongemakkelijke praktijk van de politiek? Hoe blijf je je waarden trouw, hoe blijf je innerlijk gevoed. In het zoeken van innerlijkheid is het verlangen naar zuiverheid leidend.

De lezing wordt afgesloten met een drankje en een hapje.

Kosten    € 10,- per lezing (incl. koffie, thee, lunch of drankje/hapje)

Opgave   remonstrantseschuilkerk@gmail.com of 072 511 0868

Meer informatie over de voorjaarsserie is te vinden op Voorjaarsserie 2023 folder def. versie 5 A4

Agenda

Voorjaarslezing Chris Doude van Troostwijk:   Verkommerde politiek en de deugd  van het geduld

(On)geduld in Tijden van Verontrusting

De derde voorjaarslezing over de actuele spanningsvelden van onze tijd. We worden geconfronteerd met vele crisissen die niemand onberoerd laten. Klimaatcrisis, oorlog in Europa, stikstofcrisis, ongekende inflatie. Wat is er misgegaan, zijn er oplossingen, en vooral: hoe blijven we met elkaar in gesprek?

Chris Doude van Troostwijk (hoogleraar vrijzinnige theologie en filosofie)
Wantrouwen blijkt politiek voordelig, terwijl vertrouwen winnen steeds moeizamer wordt. Grote problemen los je niet snel op. Hoe gaan we om met onze onmacht, ons onvermogen? Een verkenning van de waarde van de morele, politieke én religieuze deugd van het GEDULD.

De lezing wordt afgesloten met een lichte lunch.

Kosten    € 10,- per lezing (incl. koffie, thee, lunch)

Opgave   remonstrantseschuilkerk@gmail.com of 072 511 0868