Volkskerstzang

Ruim anderhalf uur lang kunt u zelf de bekendste kerstliederen meezingen en genieten van het mooie orgel. Verder spelen en zingen voor u het harmonieorkest Aurora uit Koedijk, jonge musici van Artiance, het projectkoor en kunt u luisteren naar diverse andere muzikale bijdragen.
Kerst in de huiskamer van Alkmaar, bent u er ook bij?
De traditionele Alkmaarse volkskerstzang in de sfeervol aangeklede Grote Sint Laurenskerk is inmiddels een begrip! De toegang is gratis! Er is wel een collecte bij de uitgang.
De kerk gaat open om 19.00 uur, maar zorgt u vooral op tijd te zijn, want we verwachten weer veel belangstellenden. Na afloop kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere kersttraktatie nog even gezellig napraten.
Voor verdere Informatie: zie www.volkskerstzang-alkmaar.nl

Surinaamse Kerstviering- Kresnetieviering

De Evangelische Broedergemeente Alkmaar eo houdt haar traditionele Surinaamse Kresnetieviering/Kerstviering.
De viering wordt geleid door Ds. Stefan Bernhard, de organist is Atze Veldhuis.
Medewerking wordt verleend door de Gospel zanggroep : The Jordan River Singers uit Amsterdam.

Waarom je op kerstavond altijd welkom bent.

En meteen iets over vrede hoort.

Kerstavond, blijf ik thuis bij de tv of zoek ik iets wat meer bij het verhaal van kerst past?

Bij de religieus-humanisten van het Apostolisch Genootschap heeft kerstavond een eigen gezicht. De kerstwijding heeft dit jaar als thema ‘Kiezen voor vrede’. Gedurende een uur gaan verhalenvertellers, muziek en zang in op het belang van het kiezen voor vrede. Iedereen is van harte welkom. Want hoe meer mensen voor vrede kiezen, hoe beter! Wie er graag bij wil zijn kan zo binnenlopen.

Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen op religieus-humanistische grondslag voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn. Dat spoort apostolischen aan zorgvuldig en liefdevol om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl

Kerstnacht met de kinderen

Voor: kinderen (4-12 jaar) met hun (groot)ouders

IS VRIENDSCHAP MEER WAARD DAN GOUD?

Kom het zelf ontdekken tijdens de kinderkerstviering!
Je beleeft het verhaal van prins Ivar, die op reis gaat en langzamerhand begrijpt wat nu echt belangrijk is in het leven.
Als je wilt kun je meedoen in het verhaal, maar lekker luisteren mag natuurlijk ook.

Mens, wie ben je?

Geïnspireerd door Martin Buber horen en spreken we met elkaar over wie we zijn en hoe we ons hebben te verhouden tot anderen en het Hogere. Interactieve lezing door Welmoed Vlieger.
Kosten € 8 bij aanmelding en betaling vooraf, € 10 een kwartier voor aanvang.

Voor meer informatie en opgave zie www.dezwaan-alkmaar.nl of bel 06 – 55 27 61 04

Verbindende communicatie

We leren met elkaar in verbinding te komen en te blijven vanuit compassie voor de ander en voor onszelf.
Tweedaagse basistraining o.l.v. Edith Slop op 2 en 9 februari 2018. Kosten € 65, inclusief syllabus.

Geen Bach zonder Luther

Bach-kenner Govert-Jan Bach vertelt over de invloed van Luther op Bach en stadsorganist Pieter van Dijk speelt muziek van Bach.
Kosten € 7,50.