Fietsproject COA in Heerhugowaard

In de vergadering van de ARK op 22 mei 2024 is ons fietsproject gepresenteerd.  Wij repareren daar fietsen voor kinderen van asielzoekers en ook volwassenen adviseren en helpen we zoveel mogelijk. Dat doen we in een team van drie kerkleden uit Alkmaar en drie uit Heerhugowaard. We werken twee middagen per week, donderdag en vrijdagmiddag.

De gedoneerde fietsen verkopen we, na ze opgeknapt te hebben, op het COA terrein aan de asielzoekers voor een lage prijs. Van dit geld schaffen we allerlei gereedschap aan. We doen dit nu een jaar en het bevalt heel goed. Uw fiets gaat een mooie bestemming krijgen!

Het is dankbaar werk. We voelen ons geroepen om dit werk te doen in de wetenschap dat we, in Christus spoor, voor de zwakken en hulpbehoevenden er moeten zijn.

We doen dit in Heerhugowaard al vijf  jaar, nadat we daarvoor hetzelfde werk in Alkmaar deden.

Ook hier zijn we een vast hulppunt geworden. Het COA geeft ons alle steun en gelegenheid om dit te doen.

De asielzoekers weten ons langzamerhand heel goed te vinden voor allerlei problemen. Lekke banden, die we de mensen zelf leren repareren. Soms komen ze met wrakken waar we niets mee kunnen.

In de komende tijd hopen wij via deze website u op de hoogte te houden van ons wel en wee.

Voor het doneren van fietsen (die opgehaald worden) kan contact opgenomen worden met Theo Bruin: tel.072-5124202 of 06-10196885.

Ook hopen we dat u als vrijwilliger ons zou willen komen helpen We zijn een fijn team met elkaar. Versterking van ons team kunnen we goed gebruiken want er is meer werk dan we aankunnen. In vakantietijd moeten we soms een middag sluiten.

Giften kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer: NL45 RBRB 8835 4299 78 t.n.v. GCA Jongsma, o.v.v bijdrage Fietsproject