Oecumenische ontmoetingsdag: “Crises, wat heeft God ermee te maken?”

 

Vrijdag 30 oktober 2020

11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur

Heiloo

U bent van ons gewend dat we op de Oecumenische ontmoetingsdag een maatschappelijke thema bespreken. Deze keer is het anders en willen we met elkaar het geloofsgesprek voeren. We gaan samen luisteren, wandelen, eten, spreken en vieren over wat God betekent voor ons persoonlijk leven en onze kijk op wereld.

Aanleiding is het proefschrift van Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp, die op zoek is gegaan naar de ware aard van de mens. Hij heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen (van ons) niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.

We hebben een gezondheidscrisis, een klimaatcrisis, een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijk leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal nog goed? En heeft ons geloof in God hier nog iets mee te maken? Geeft het ons een heldere kijk op de ontwikkelingen, ontlenen wij steun aan ons geloof of versterkt het onze somberheid?

Op de ontmoetingsdag is er tijd om in stilte en in gesprek met anderen hierover na te denken: Op zoek naar je diepste Z/zelf en wat jouw drijft als mens.

Aanmelden kan via onze website: https://www.oecumenischplatformnh.nl/contact  of email info@oecumenischplatformnh.nl. Onder nieuwsberichten vindt u het uitgebreide programma.

Meer informatie is ook te vinden onder deze link: Flyer Oecumenische ontmoetingsdag Heiloo 301019