Oecumenische ontmoetingsdag: Kerk tussen wal en schip

Kennismaking met de geestelijke verzorging aan zeevarenden en de lessen voor de kerken op de vaste wal.

Vrijdag 12 mei 2023
11.00 tot 15.00 uur (inloop 10.30 uur)
Seamen’s Centre Amsterdam
Radarweg 32, 1042 AA te AMSTERDAM

Ontdekken van een onbekende wereld

Een derde van wat er in Nederland verdiend wordt gebeurt via de handel met landen buiten Nederland. De zeevaart en de havens spelen daar een belangrijke rol bij. Maar wat weten we over het leven en werk van de mensen die de goederen over zee vervoeren? Wie kijkt ernaar hen om? Wie er naar hen omkijken zijn de geestelijke verzorgers voor zeevarenden in Nederland.

 

Lessen van de zee.

Kapitein Kees Wiersum en een aantal geestelijk verzorgers nemen ons in hun verhaal mee naar de schepen en zeevarenden. Vertellen over het leven en werk aan boord van een schip. Onder andere ds. Leon Rasser en Theo van Zuilekom (Stichting Havenlicht) vertellen over hun werk als geestelijk verzorgers, en over hoe zij de zeevarenden een hart onder de riem steken. Verhalen over kerkelijke presentie op het schip, gebruik van rituelen en hoe je via social media contact onderhouden met zeevarenden en andere thema’s. In de middag nemen we de tijd om stil te staan bij wat de kerken op de vaste wal kunnen leren van de zeevarenden en van de geestelijke verzorgers.

 

Aanmelden kan tot maandag 8 mei 2023 via het contactformulier of door te mailen naar info@oecumenischplatformnh.nl o.v.v. Ontmoetingsdag 12 mei 2023. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. U ontvangt een week voor de bijeenkomst een bevestiging.

Programma

Het uitgebreide programma is te vinden onder deze link: Uitnodiging Oecumenische ontmoetingsdag 120523