Schilderijen en plafond bewonderen in Oud-Katholieke kerk Alkmaar

 

Op Open Monumentendag, zaterdag 10 september, is ook de Oud-Katholieke kerk van Alkmaar weer open voor bezoekers. Deze kerk is gevestigd in een gemeentelijk monument uit 1951 met een bewogen geschiedenis: van kerkzaal naar gymzaal en balletstudio en weer terug naar kerk.
Bijzonder aan het pand is het zogenaamde ‘gehangen plafond’. Bezoekers kunnen dit jaar deze bouwkundige constructie bekijken door naar boven te gaan en via een luik de zolder te bereiken waar je kunt zien hoe dit gebogen plafond echt hangt aan een groot aantal dunne kabels.
Ook is er dit jaar een expositie in de kerk van werken van de Alkmaarse kunstschilder Arno le Laboureur. Deze begeesterde kunstenaar schildert met liefde de natuur, de luchten, de bloemen en de mensen. Hij werkt vooral met acrylverf en olieverf. De foto bij dit artikel toont één van zijn werken.

De Oud-Katholieke kerk van Alkmaar is te vinden aan de Nassaulaan 43 te Alkmaar. Op zaterdag 10 september zijn we open van 10.00 – 17.00 uur. Vrij toegankelijk uiteraard. Welkom!