Wat is VREDE?? (foto)verslag lezing drs Gijsbert van Itterson Scholten

De kunst van vrede: boekje feestweek versie 21 mei
Ruim 60 mensen hebben de weg weten te vinden naar het gebouw van het Apostolische Genootschap in Alkmaar om te luisteren naar Drs. Gijsbert van Iterson Scholten. Hij is historicus en filosoof en doet momenteel, in opdracht van het IKV, aan de VU promotieonderzoek naar de praktische betekenis(sen) van vrede onder vredesactivisten, militairen en diplomaten. Hiervoor interviewde hij ruim 150 vredeswerkers van over de hele wereld.
De aanwezigen werden getrakteerd op een wervelend verhaal dat veel bevatte om over na te denken. We spreken (en zingen) zo makkelijk over vrede, maar wat is dat eigenlijk? Dat het meer is dan de afwezigheid van oorlog is snel gezegd, maar dan? Is het een zaak van de politiek of meer van de samenleving, gaat het om veiligheid of om rechtvaardigheid, of gaat het om innerlijke vrede? Afhankelijk van het antwoord op deze vraag zal ook je methode om vrede te bereiken verschillen.
 
Uit een langdurig applaus bleek dat de aanwezigheid de inbreng van de inleider zeer waardeerden! Dank aan dhr. Hans Bokhorst, die als gastheer optrad, en aan het Apostolisch Genootschap voor de locatie, technische ondersteuning en koffie- en thee verzorging.
Wat is vrede 1 Wat is vrede 2 Wat is vrede 3 Wat is vrede 4 Wat is vrede 5