Bovenkamer, voorstelling door Thomas Borggrefe

borggreve

 

Op een subtiele wijze geeft Thomas Borggrefe in deze voorstelling informatie over het proces van dementie, de werking van de hersenen en de betekenis van muziek. Thomas Borggrefe maakt de complexe problematiek rond dementie begrijpelijk, invoelbaar en bespreekbaar.

Bovenkamer laat ons de belevingswereld zien van een dirigent die met dementie te maken krijgt. De keuze voor een dirigent is doelbewust. Borggrefe: “Muziek speelt bij veel mensen met dementie een belangrijke rol in hun belevings- en herinneringswereld”.

Na afloop gaat de theatermaker in gesprek met het publiek.

Borggrefe gebruikt kunst als middel in de communicatie met partners, familieleden, mantelzorgers en verzorgenden van mensen met dementie.
“Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijft. Het gevoel wordt niet dement!” Deze achterliggende gedachte raakt het publiek in hun eigen proces en geeft inzicht op een diep niveau.

 

borggreve-2

Thomas Borggrefe is acteur en theatermaker en maakt sinds 1991 voorstellingen over dit onderwerp. Hij is daarnaast geestelijk verzorger in een verpleeghuis.

U kunt zich opgeven voor de voorstelling via: alkmaar.remonstranten@gmail.com of
tel.nr. 072-511 08 68
Bijdrage in de kosten: € 10,-
Zie ook: www. remonstranten.org/alkmaar (oud),  www. alkmaar.remonstranten.nl (nieuw)