Compassie – interactieve lezing

 

We gaan er vaak vanuit dat we als individuen onze eigen keuzes maken, dat we als mensen zelfstandig en autonoom zijn. Daarbij wordt de invloed van onze omgeving wel eens vergeten. Je verbonden voelen, gezien worden, erkenning, mededogen en respect krijgen: het is voor ons net zo belangrijk als drinkwater. Deze behoeften kun je vertalen in het woord compassie. In deze bijeenkomst verkennen we de betekenis van compassie in ons dagelijks leven. We krijgen informatie over het Handvest voor Compassie. Ook gaan we met elkaar in gesprek over onze ervaringen met compassie in Alkmaar en welk steentje wij zelf willen bijdragen om compassie in deze stad zichtbaarder te maken.

* Aanmelding voor deze activiteit is niet noodzakelijk, maar voor de organisatoren wel prettig.
compassie* Docent: Madelinde Krantz is zelfstandig geestelijk verzorger, trainer, coach en promovendus. Zij schreef haar bachelorscriptie over compassie en zet zich in voor een compassievolle samenleving. Deze activiteit wordt aangeboden samen met De Zwaan. Mogelijk krijgt deze bijeenkomst een vervolg in een initiatiefgroep Alkmaar City for Compassion en/of een groep die de twaalf stappen doorloopt, die Karen Armstrong heeft ontwikkeld om met meer compassie in het leven te staan.

U kunt zich per e-mail opgeven op opgave@dezwaan-alkmaar.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en uiteraard de activiteit waarvoor u zich wilt opgeven.
Vrijwillige bijdrage na afloop.