Gedenken van overledenen

 

Steunpunt Verlies en Rouw, onderdeel van Stichting De Zwaan, organiseert zaterdag 11 februari een gedenkmiddag voor iedereen die een dierbare verloren heeft.
Wanneer je een dierbare hebt verloren kan het fijn zijn als er één of meerdere momenten in het jaar zijn dat je iemand kunt gedenken. Want het missen van een gestorven dierbare blijft, ook al is het soms al lang geleden. De scherpe randjes van het verdriet gaan er misschien af maar het missen kan lang gevoeld worden. We noemen dat ook wel de ‘achterkant van liefde’.

In de lange koude winter en zo vlak voor valentijnsdag waarin de reclames gaan over liefde en vreugde, kan het gemis extra voelbaar zijn. Het kan dan fijn zijn om in een passende omgeving uw dierbare te gedenken.

 

Deze gedenkmiddag zal plaatsvinden in De Blije Mare, Kajakstraat 60, 1826 VN Alkmaar.
Tijdens deze middag kunt u een lichtje branden voor iemand die u mist, de naam (namen) laten voorlezen en een (ingelijste) foto op de gedenktafel plaatsen.

Programma
De inloop is vanaf 15.00 uur; het programma begint om 15.30 uur duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u van harte welkom om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Muzikale medewerking is er van Liesbeth Brinkman (zang), Doroté Crijns (piano) en Gregor Overtoom (viool).
Uiteraard kunt u familie of vrienden meenemen.
In verband met de organisatie vragen we u om u voor deze middag aan te melden op steunpunt@dezwaan-alkmaar.nl of via het opgaveformulier.
Info: Marja Ligterink: 06 30 08 86 10 en/of Eva Snieder: 06 11 44 56 37

Meer informatie
Op de website van Stichting de Zwaan kunt u meer lezen over het programma van het Steunpunt en over de gedenkmiddag van 11 februari: www.dezwaan-alkmaar.nl/verlies-en-rouw