Het hart van de veertigdagentijd, muzikale vertelling en gesprek

wimellen

Op deze middag verkennen we hoe we ons in het dagelijks leven goed kunnen voorbereiden op Pasen. Eerst luisteren we naar de muzikale vertelling ‘De vierde wijze’ door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt. Niet alleen in de kerststal komt de vierde wijze ogenschijnlijk te laat. Ook op vele andere momenten stuit hij op blokkades die er telkens voor zorgen dat zijn leven een onverwachte wending neemt.

 

Het verhaal eindigt verrassend op Goede Vrijdag. Geïnspireerd door deze muzikale vertelling spreken we na de pauze, deels in kleine groepjes, met elkaar over welke noden wij op onze weg vinden en hoe wij die zelf kunnen en willen lenigen.

*  € 7,50
* Aanmelden voor deze activiteit is niet noodzakelijk, maar voor de organisatoren wel prettig.
* Docent: Wim van Bokhorst stond 25 jaar voor de klas en werkt nu al 15 jaar als educatief ontwerper, theatermaker en verhalenverteller. www.wimvanbokhorst.nl
* Docent: Ellen Verburgt studeerde piano, klarinet en koordirectie. Zij werkt als muziekdocent, koordirigent, muzikant en projectleider. www.ellenverburgt.nl Ellen en Wim maken vele jaren voorstellingen waarin tekst en muziek elkaar versterken.
Deze activiteit wordt aangeboden door de PGA, de Laatdiensten, de parochie HH. Matthias-Laurentius en De Zwaan.

U kunt zich per e-mail opgeven op opgave@dezwaan-alkmaar.nl
Onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en uiteraard de activiteit waarvoor u zich wilt opgeven.