KINDERKERSTVIERING


Kerstmis vieren doen we in het donker, in één van de langste nachten van het jaar. Toch is kerstmis vooral een feest van licht. De herders die in het donker op hun schapen pasten, zagen plotseling een helder licht. En ver weg van de plaats waar Jezus geboren werd zagen mensen ineens een heldere ster aan de hemel. Dat moest iets bijzonders betekenen, en daarom gingen ze op reis.
Tijdens de viering wordt het verhaal verteld van de kleine jongen Irenus, die stiekem achter zijn vader aangaat om ook die ster te volgen. Net als zijn vader wil hij cadeaus meenemen voor het kind, maar dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan, want onderweg gebeurt er van alles.
De kinderkerstviering is gericht op kinderen tussen de 4 en 12 jaar, en natuurlijk zijn ook ouders, opa’s en oma’s en andere volwassenen die mee willen vieren van harte welkom.
Kom je ook kerst vieren? Het is op dinsdag 24 december in de Oud-Katholieke kerk van Alkmaar, Nassaulaan 43 (schuin tegenover de Josephkerk). De dienst begint om 17.00 uur. Zie ook: www.alkmaar.okkn.nl