Kinderkerstviering in de Oud-Katholieke kerk

 

In de Oud-katholieke kerk aan de Nassaulaan 43 te Alkmaar wordt ook dit jaar op 24 december een kerstnachtviering gehouden voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het kerstverhaal is natuurlijk heel bekend. Het kan op veel verschillende manieren verteld worden en dit jaar speelt een klein maar dapper spinnetje een hoofdrol. Zijn naam is Octo en hij wil er heel graag bij zijn als mensen in Bethlehem de stad klaarmaken voor een groot feest. Hij wordt echter steeds weggejaagd. De mensen vinden hem vies. Maar ook voor de mensen in Bethlehem loopt alles anders dan gepland. Want gek genoeg is het grote feest niet in de stad maar ergens buiten…. En zal het Octo lukken om erbij te zijn?

Wie naar de kinderkerstviering komt, zal het ontdekken! Kinderen kunnen in het verhaal meespelen als herder, engel of bewoner van de stad Bethlehem. Verkleedkleren zijn in de kerk aanwezig, maar kinderen mogen natuurlijk ook verkleed naar de kerk komen.

Na afloop wordt er warme chocolademelk geschonken. Bezoekers kunnen dan ook een vrijwillige bijdrage achterlaten. Voor eventuele informatie kan men mailen naar pastoor Erna Peijnenburg, ernapeijnenburg@gmail.com. Zie ook de website www.alkmaar.okkn.nl

Alle kinderen en (groot)ouders, ooms, tantes, etc zijn welkom!