Liederen van compassie, zangworkshop

 

Compassie is een van de basisbehoeften die wij als mensen gemeen hebben. Wij willen allemaal met gevoel, respect en mededogen bejegend worden. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ons vermogen tot compassie is aangeboren. Dus de ander zo behandelen als we zelf behandeld willen worden, is iets wat we allemaal in ons hebben. Kortom, niets is menselijker dan compassie.

Op deze middag zingen we met (=con) passie over compassie. De liederen zijn heel verschillend: een- en meerstemmig, in meerdere talen en uit diverse landen en culturen, religieus, spiritueel en pop. Deze liederen brengen we ten gehore op de afsluitende bijeenkomst van het thema compassie die na afloop van deze workshop plaatsvindt. (zie onder)
* € 15,00 bij aanmelding en betaling voor 24 maart, € 17,00 een kwartier voor aanvang van de workshop
* Docent: Connie Kriek is opgeleid aan de Muziek Pedagogische Academie en werkzaam als interreligieus, spiritueel en profaan zang- en koordocent onder het motto: Jouw Ziel wil Zingen, Jouw Zingen wil Ziel.
* Docent: Pieter Rynja studeerde orgel, klavecimbel, piano, improvisatie en compositie aan diverse conservatoria en is werkzaam als docent, uitvoerend musicus en begeleider van diverse koren. www.pieterrynja.nl

U kunt zich per e-mail opgeven op opgave@dezwaan-alkmaar.nl Onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en uiteraard de activiteit waarvoor u zich wilt opgeven.

compassie