Maaltijd en filmavond in de Blije Mare: Les Choristes

 

 

 

 

 

Het is 1948. In het jongensinternaat Fond-de-l’Etang (‘bodem van de vijver’) wordt Clément Mathieu benoemd tot surveillant. Het internaat wordt gerund door Rachin, een man die houdt van orde en tucht. Om de leerlingen onder de duim te houden, hanteert hij strenge maatregelen onder het motto ‘actie = reactie’. Mathieu lukt het om de kinderen te bereiken en weet door zijn grote passie, de muziek, hun vertrouwen te winnen.  De fantastische muziek en het uitstekende acteren van Gérard Jugnot en de jonge acteurs, maken de film tot een bijzondere kijkervaring.

 

 

 

 

Aanvang maaltijd: circa 18.30 uur. Inloop vanaf 18.15 uur.

 

Aanvang film: circa 19.45 uur.

 

 

 

 

 

Toegang film: gratis. U/jij kunt ook alleen voor de film komen, dan hoeft u zich niet van te voren op te geven! Koffie en thee kosten dan € 1,-

U kunt zich tot en met de maandag voorafgaande aan 21 januari opgeven voor de maaltijd bij Yvonne Smit, kerkelijk werker, y.smitwerk@telfort.nl  of via 06-44512032 (u/jij kunt ook inspreken op de voicemail, het wordt genoteerd). Kosten voor de maaltijd inclusief consumptie zijn € 5,50 en voor mensen met een kleine beurs € 4,-.