Muzikale eenakter “De laatste avond” in de Lutherse kerk

 

Een theaterstuk over de laatste avond waarop Maarten Luther en zijn vrouw Katharina van Bora elkaar hebben gezien en gesproken

Korte toelichting
Op 20 maart 2016 starten de Evangelisch Lutherse Gemeenten van Alkmaar en Zaandam hun gezamenlijke jubileum – programma ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie en wordt in een co – productie een theaterstuk opgevoerd. Het plot is geschreven door een dichterscollectief in Luthers Alkmaar en ook de regie ligt in Alkmaarse handen. De cast bestaat uit Lutheranen uit Zaandam en Alkmaar.

In de eenakter ontmoeten we Katharina van Bora en Maarten Luther op zomaar een avond die in de loop van het stuk de laatste zal blijken te zijn waarop zij elkaar gezien en gesproken hebben. Onderwerpen uit het leven komen langs : de liederen, hun kinderen, maar ook dat moeilijke onderwerp van Luther’s uitvallen tegen de Joden.

We maken kennis met een levende zwanenpen, die samen met het “ boek der geschiedenis” de nodige kanttekeningen plaatst bij wat Katharina en Maarten elkaar vertellen. Dat doen ze meestal door te declameren en soms ook door te zingen.

Wij zien uw komst graag tegemoet!

Toegang       : € 5,-  inclusief een consumptie na afloop