U2-dienst “HiFi-LoFi”

Op zondag 3 juli om 19:00 is er in de Muziektuin te Schagen ( Loet 10) drie jaar na de vorige opnieuw een U2-Rockdienst, met Rockdominee Jan Andries de Boer en U2-tributeband U2two live. Het thema past geheel bij deze tijd en luidt “HiFi – LoFi”.

HiFi is een term die wordt gebruikt voor geluidsapparatuur. Het betekent hoge betrouwbaarheid. Wordt een installatie terecht HiFi genoemd, dan is de weergave natuurgetrouw. Hier gebruiken we het als beeldspraak voor een manier van in het leven staan. Ben je als mens eerlijk, waarachtig, betrouwbaar, leef je in waarheid? Of niet? We leven in een tijd, waarin ‘waarheid’ als woord niet meer eenduidig is en waarin feiten niet meer zijn wat ze waren; onze waarden, ook die van de westerse wereld als geheel, staan enorm onder druk. En de uitdagingen zijn legio. Hoe gaan we daarmee om? Of sluiten we het liefst onze ogen?

In de dienst wordt afgezien van een eventuele toegift een twaalftal songs van U2 ten gehore gebracht, afkomstig uit de hele breedte van hun oeuvre, zowel bekende hits alsook minder bekende nummers. Deze nummers zijn zo gekozen dat ze samen met de bijbellezingen één geheel vormen. Er is geen preek; de boodschap zit tussendoor.]

Over betrouwbaarheid gesproken: U2two wordt hogelijk gewaardeerd omdat hun geluid zo dichtbij bij het origineel komt en zanger Sam Kramer zowel qua stem als qua uiterlijk erg op Bono lijkt. Jan Andries de Boer, die ook Bløfdiensten doet, is predikant in Winkel en deed zijn eerste U2-dienst in 2006. Predikant en band werken inmiddels al bijna 14 jaar samen met diensten door heel het land. “HiFi – LoFi” is de zevende geheel nieuwe U2-dienst.